Vreau parcare subterană în centru!

25feb.11

Consiliul local a votat studiul de fezabilitate pentru parcarea subterană din centru. Varianta III. Cred că ştiţi deja din presă. Ceea ce nu se spune e faptul următor. Sse va putea merge doar pe jos prin centrul oraşului. Dacă se vor începe lucrările (în viitorul apropiat sau mai îndepărtat). Eu unul îmi doresc să se blocheze traficul rutier din centru. Să nu mai circule o maşină vreo trei ani pe acolo. Să se devieze circulaţia pe Cuza Vodă sau Papiu. Ca în zilele de duminică sau când sunt evenimente în P-ţa Trandafirilor. Ştim cu toţii că atunci se merge bară la bară prin tot oraşul.

De ce sunt masochist v-aţi întreba. Pentru că poate aşa tîrgumureşenii îşi dau în sfârşit seama că oraşul ăsta nu e condus raţional…ci doar pe baza unor considerente uşor debile. Cum poate cineva să propună şi mai apoi să voteze închiderea practic a centrului. Nu pentru o zi ci pentru câţiva ani. Fără a pune la dispoziţia şoferilor rute ocolitoare. Fără a avea un plan de back-up.

Cred că dacă se va materializa acest plan nebunesc cu siguranţă actualii edili nu vor mai pupa încă un mandat. Îşi vor săpa groapa cu mânile lor.

Gata. Deja am vorbit prea mult.



27 Responses to “Vreau parcare subterană în centru!”

  1. se poate face si pe faze, cu cate un sens o data doar. nu zic ca ar fi usor, dar se poate. si am avea in sfarsit o zona pietonala cand ar fi gata, zona pietonala pe care sunt convins ca si tu o vrei. DAR, eu as amana lucrarile pana in momentul in care avem centura pe relatia corunca – ernei. cuza voda s-ar elibera de traficul de tranzit. parcari in centru se pot rezolva si fara sapat tot centrul, parcarea din spatele teatrului s-ar putea etaja fara mari probleme din punctul meu de vedere.

    • Domnu inginer….foarte corect ce zici…de te-ar auzi si altii

    • 3 ady

      Parcarea din spatele teatrului iese din discutie pt ca niste „smecheri” au pus ochii pe teren si se judeca cu primaria de ani de zile…..si la cum e justitia in tara asta probabil vor castiga.
      Circulatia nu se va inchide pe nici o parte pt ca parcajul se face strict sub zona verde. Se poate desfiinta banda de parcari existente si se poate circula pe doua benzi in ambele sensuri, santierul probabil va fi ingradit cu panouri speciale.
      De ce sa asteptam centura si sa mai pierdem alti ani cand se pot face in paralel?

  2. 4 maria

    stimate domnule Albu, felul cum încearcă adinistrați locală să rezolve problema, este după chipul și asemănarea acestora: inși fără carte (în domeniu); mai trist este că ne consideră niște fraieri ce pot fi ușor duși de nas.

  3. 5 despre

    Ionel, verifica cine e proiectantul, o pasarica spune e Bogart, firma care lucreaza la primaria cluj, asa ca avem o noua afacere de partid, dupa stilul Studcard!

  4. 6 Gion

    da, Bogart, ei au facut toata documentatia , nu-i o noutate

  5. 8 despre

    Gion, sunt tot aia care proiectau si Weekendul din Tudor, daca mai aveti vreo nelamurire cu afacerile de partid. Tot ce comanda clujul face florea, de la echipa de fotbal, patinoar, parcari subterane, studcardul pentru maior .

  6. 9 Gion

    da, corect, esti si tu bine informat. ce sa mai discutam PDL=CRIMINALI.

  7. da, Bogart, care lucreaza si la stadionul din cluj si la multe alte lucrari mari. Desi pe mine nu ma incanta in mod special, sunt proiectanti cu experienta, au facut multe parcari etajate si prin cluj si prin alte parti. e normal sa fie proiectant o firma care a mai facut asa ceva, deci hai sa nu scormonim cacat unde nu e cazul, ca din pacate avem locuri destule de aratat cu degetul unde putem avea destula dreptate 🙂

  8. 11 despre

    Alo, e criza, asa ca putem scormoni. De 10 ani e unul la primarie, acum se gaseste sa faca parcari pentru ca are cine sa ii lucreze si sa cotizeze. Targumuresenii nu ii dau palme ca a facut cu benta mega-afacere la case pentru rromi, la 120.000 de lei bucata per garsoniera in Valea rece. Asa ca lasa-ma cu experienta, daca o luam asa castiga doar maior, porutiu, benta etc ca astia au „experienta” lucrarilor date de seful de partid.

  9. pai tocmai aia zic, ca nu poti compara achizitia sau constructia unor apartamente sociale cu constructia unei parcari in centru. De apartamentele sociale beneficiaza foarte putini locatari ai orasului, de locuri de parcare in centru si o zona pietonala, beneficiem absolut toti! Si da, criza trece mai usor cu investitii. Plus ca nu e nici o firma de constructii mare care sa nu aiba contracte cu statul, deci draga „despre”, dupa logica ta, lucrarea ar trebui data cuiva fara nici o experienta

  10. 13 despre

    Nu exista contracte cu statul la Targu-Mures, exista cu insi din primarie, domnul „omucu”, inginer constructor. Si daca platesti taxe si impozite sigur nu vrei sa iti construiasca orice tembel care are intrare la partid …Eu ziceam ca unul e de 10 ani la primarie dar il apuca cheful de lucru doar de 2 ani si pentru ca e criza si baietii nu au ce lucra…

  11. s-a pierdut esenta la ce am spus, ideea era ca mi se pare normal ca proiectul sa fie facut de o firma ca Bogart (nu neaparat Bogart) si pentru ca e criza nu inseamna ca trebuie sa ne oprim din lucru. Despre modul in care se atribuie contractele e cu totul alta discutie, dar necesitatea investitiilor e altceva. Oricum, banul public curge prin mult prea multe robinete sa ne putem preface ca vedem doar investitiile care asa scumpe si pe relatii cum sunt executate, sunt mai putin rele decat banii aruncati pe ajutoare sociale nemeritate si pe salarii nemeritate de catre angajati incompetenti ai institutiilor publice.

  12. 19 undertaker

    nu esti informat,relaxeaza-te

  13. 20 soso

    daca zice chiorean asa o fi, ca asta le stie si cu energomurul prin Unirii

  14. 21 undertaker

    parcarea din spatele teatrului e luata de un interlop si oricum nu cred ca ar face fata
    odata cu subteranul eliberezi piata trandafirilor de traficul inghesuit,poti sa faci 2+2 benzi doar pe o parte si zona din stanga cum te uiti catre catedrala sa o lasi pietonala
    plus,cum spune domnul omucu,daca faci centura corunca-ernei ai eliberat de noxe jumatate din oras
    apoi va strangeti niste ecologisti reali,nu mincinosi de-ai lui borbeli si inchideti combinatul
    suna ca un plan,nu?

    • mi-a placut cum ai zis-o! plangem pentru 3 copaci, dar nu vedem ditamai combinatul chimic langa noi 🙂 de fapt cum sa-l vedem de fum? :))

    • Frumos plan…da din pacate pana acum am vazut cum se fac lucrarile in acest frumos oras. Pasajul pietonal de 10 ani nu se deschide, la lucrarile din piata Teatrului s/au depasit termenele limita. Ce ma poate face sa cred ca si in acest caz (care este mult mai complexa decat celelalte) ca lucrurile vor sta altfel?

      • 24 ady

        Pentru ca intre timp a aparut o lege, a parteneriatului public privat, care permite si la noi derularea de proiecte ca prin alte tari civilizate, unde companii private mari construiesc pe banii lor, in cel mai scurt timp posibil (pt ca nu isi permit luxul sa o lalaie), o exploateaza conform intelegerii cu consiliul local, si la terminarea perioadei stabilite intra in patrimoniul orasului!

  15. 25 io

    Aveam un pasaj care a fost inaugurat de 3 ori si neterminat, apoi a fost prelungit cu un an termenul de finalizare. In semn de stima, aia cu Matrix au pus reclama cu Florea pe Mall si au dat tichete cadou pentru aia din primarie, cu reduceri la ochelari de soare si bijuterii. Crede cineva ca se poate face vreun parteneriat fara sa se manjeasca cu cretini cu carnet de partid? Verificati termenele si la Benta ! Parcarea aia de care vorbiti va fi o afacere pe firmele gen Valpet Astor si bucurie pentru Tracia Trade, nu pentru targumureseni.

    • 26 ady

      Cel care aproba asocierea e Consiliul Local, adica 23 de consilieri, cu doua treimi!!!! Iar cel care vine trebuie sa o construiasca pe banii lui, nu pe bani publici, si intr-un timp scurt ca sa isi recupereze investitia cat mai repede! Credeti ca vreunul din cei mentionati mai sus poate face asta???????? Ma indoiesc. Oricum, vom trai si vom vedea! Important e ca intre timp sa ne ferim de … paranoia, ca nu face bine la sanatate!

  16. 27 undertaker

    mi-am bagat nasul doar pentru a va arata conceptul,in rest…
    mai stiti si voi cum sta treaba


Lasă un comentariu